Ulovligt at udregne erstatning for erhvervsevnetab efter forventet levealder

Politiforbundet er i øjeblikket i færd med at kortlægge, hvad en EU-dom vil betyde for medlemmer, der tidligere har fået udbetalt engangserstatning for erhvervsevnetab.
  25/1/2017

EU-dommen fastslår, at dansk praksis frem til marts 2015, hvor myndighederne har differentieret erstatningen efter forventet levealder for mænd og kvinder, er imod ligebehandlingsprincippet. Den praksis har betydet, at mænd har fået lavere erstatning end kvinder.

- Der er mange juridiske aspekter i dommen, som vi nu skal have gransket, så opfordringen til medlemmerne er, at de lige skal slå koldt vand i blodet, hvis de mener, at de kan være berørt af EU-dommen. Vi melder ud, så snart, der er nyt i sagen, siger forbundssekretær Flemming Olsen, der er Politiforbundets ekspert inden for arbejdsskadesager.

Læs hele nyhedsbrevet om EU-dommen og konsekvenserne her.