50 års jubilar elsker stadig at fange forbrydere

Den 16. oktober kan Egon Gamborg Lauridsen, fagansvarlig for lokal efterforskning i Roskilde, fejre 50 års politijubilæum. Den slags jubilæer er der ikke mange af i dansk politi, men kriminalassistenten er endnu ikke klar til at lægge arbejdslivet bag sig, selvom dåbsattesten siger 71 år.
  13/10/2017

Af Karina Bjørnholdt

Der er ingen senior-sendrægtighed over Egon Gamborg Lauridsen. Da denne journalist forsøgte at fange 50-års-jubilaren skulle der flere opkald og ændringer af tidspunkter til, inden den 71-årige kriminalassistent og fagansvarlig for lokal efterforskning i Roskilde havde tid til at lade sig interviewe.

For arbejdet skal passes, og det kommer naturligvis i første række. Arbejdsugen er stadig på 37 timer plus det løse.
Dertil kommer hans store og mangeårige engagement i Hjemmeværnets politikompagnier, hvor der også bliver lagt adskillige timer.

Fra Amager til Midt- og Vestsjællands Politi
Egon Gamborg Lauridsen blev ansat som 21-årig i 1967. Hans første arbejdsplads var i beredskabet – eller ordenspolitiet som det hed dengang – på Station 4 på Amager i Københavns Politi. Han fik allerede smag for efterforskningsdisciplinen, da han var på turnus, og i februar 2018 har han været efterforsker i 40 år.

- Jeg synes stadig, det er et interessant arbejde – at lægge brikkerne og få puslespillet til at gå op, siger Egon Gamborg Lauridsen, der dog ikke vil fremhæve en enkelt sag, som han er særlig stolt over at have løst.

- Jeg betragter politiarbejde som en holdindsats. Det er sammenspillet mellem dem, der har haft sagen, der gør, at det lykkes at opklare den, fastslår den garvede kriminalassistent, der kom til Holbæk Politikreds i 1971. Først i ordenspolitiet, men siden 1978 som kriminalassistent indtil politireformen i 2007. Herefter blev han fagansvarlig for lokal efterforskning i Holbæk i Midt- og Vestsjællands Politi. Han har også været et kort smut forbi Kalundborg, ligeledes som fagansvarlig for lokal efterforskning, inden han landede i sin nuværende stilling i Roskilde den 1. februar i år.

Et år ad gangen
I en tid, hvor dansk politi er presset som aldrig før på mandetimer i forhold til de mange opgaver, der skal løses, kan det undre, at Egon Gamborg Lauridsen ikke for længst har valgt at lægge politiskiltet. Men da han fyldte 63 år, var hans kone desværre lige død, så da trak pensionisttilværelsen slet ikke, og det gør den heller ikke i dag.

- Jeg er enig i, at politiet løber stærkt som aldrig før. Der er for få til at klare alle opgaverne. Som fagansvarlig må jeg derfor også prioritere benhårdt i opgaverne. Men det er måske lidt nemmere for mig, med mine mange år på bagen og min rutine, at acceptere, at visse opgaver ikke bliver løst, fordi vi simpelthen ikke har mulighed for det, siger Egon Gamborg Lauridsen.

Hans plan er nu at tage et år ad gangen i Midt- og Vestsjællands Politi.
- Hvis jeg stadig synes, at jeg kan følge med – og andre ikke modsiger mig, så fortsætter jeg lidt endnu, griner 50-års-jubilaren.

Facebook

Facebook

Twitter

Twitter

Instagram

Instagram