Tale til OK18-demonstration

Forbundsformand Claus Oxfeldts tale ved OK18-demonstration den 10. april i København
  10/4/2018

(Det talte ord gælder)

Kære alle.

Hvor er det stærkt at se så mange faggrupper være med til at sætte en fed streg under hele overskriften på OK18 – VI ER MERE VÆRD og VI STÅR SKULDER VED SKULDER

Og ”Kære” Sophie Løhde og Michael Ziegler.

Jeg siger ”kære” fordi jeg faktisk tror, at I også er glade for, at Danmark har så mange dygtige, drønprofessionelle og fagligt toptunede offentlige ansatte.

At I også sætter pris på politifolk, læger, sygeplejersker, lærere og mange, mange flere.

Det håber jeg.

Jeg håber og tror, at det hele bare er en misforståelse.

At det er signalforvirring.

At I ikke har forstået rækkevidden af frustrationer og krav, som beslutningstagere har hældt ud over offentlige ansatte i årevis.

At det ulmer. At politifolk og alle andre bærende fagligheder, som støtter samfundet og holder det trygt, retfærdigt, menneskeligt og velfungerende har fået nok.

For os er OK18 simpelthen et spørgsmål om dråben, der hænger ud over et helt fyldt bæger.

I er nødt til at sende et signal om, at de mennesker som bærer hele samfundet, som borgerne sætter så stor pris på, at de mennesker også har en værdi. At de er værdsatte.

Vi er kommet med nogle enkle og rimelige krav, som I burde kvittere for med tak.

Ikke med kamp.

Ikke med trussel om Lockout.

Det handler blot om at vise respekt - og at I også sætter pris på faggrupper, som skal levere stadig mere, under stadig sværere vilkår og være stadig dygtigere.

I kan nå at skifte kurs endnu. Vis os respekt. Lyt til os. Lad være med at krejle med noget så vigtigt. LAD VÆRE MED AT PÅSTÅ AT VI SKYLDER –

DET ER EN FORNÆRMELSE MOD ALLE OS SOM HAR TAGET ANSVAR OG VIST MÅDEHOLD GENNEM TRE OVERENSKOMSTER. 

Vi har i forvejen svært ved at rekruttere. Vi står allerede ved en skillevej, hvor folk vi har brug for, overvejer en ekstra gang, om det er det værd at hjælpe andre - at være ansat i det offentlige og at yde den service, som er limen i Danmark.

Kaster vi som politifolk blikket over Øresund til Sverige, kan vi se konsekvenserne af det som Moderniseringsstyrelsen er i gang med.

Tre yngre svenske politifolk forlader hver dag drømmejobbet i frustration over løn og arbejdsvilkår. Vi står på tærsklen til samme oplevelse.

Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende med hvilke konsekvenser en fortsat ”nedladende” kurs fra Løhde, Ziegler og Moderniseringsstyrelsen kan have på fremtiden.

Det er sjældent, at politifolk deltager i demonstrationer. Men jeg kan se mange politifolk, som er dukket op i dag – i deres fritid og uden uniform. Alt andet er nemlig forbudt.

De politifolk er her fordi de har oplevet OK18, som et slag i mellemgulvet fra de politikere og embedsfolk, som ellers burde sige tak.

De har oplevet at deres faglighed nu er blevet til et kræmmermarked.

Det er alvorligt, og efterskælvet kan blive enormt.

Det kan det for alle, som står her.

OK18 handler om velfærds-Danmark, om borgerne, om faglighed og samfundets fremtid. Det handler om fortsat at kunne rekruttere de bedste til det vigtigste arbejde. 

Fortsætter kursen fra Moderniseringsstyrelse, Løhde og Ziegler, så ser det dystert ud. Mange vil opleve det som et angreb på deres faglighed og et kursskifte mod et andet og dårligere samfund - Det må ikke ske.

Derfor står vi skulder-ved-skulder.

Vi har allerede borgerne ved vores side.

De ved ligesom vi – at JA, vi er mere værd.

TAK

Facebook

Facebook

Twitter

Twitter

Instagram

Instagram