Politisk ønske om mere nærpoliti

I Politiforbundet er man positive overfor, at der er stor politisk vilje til at prioritere flere politifolk.
  22/8/2018

Socialdemokratiet har i forbindelse med deres sommergruppemøde fremlagt, at de ønsker at oprette 20 nærpolitistationer i Danmark, sådan at politiet kommer tættere på borgerne. Samtidig ønsker de at tilføre ekstra politi til udsatte boligområder.

Forbundsformand Claus Oxfeldt er enig i, at der er behov for at udvide politistyrken, samt at det er vigtigt, at politiet er i øjenhøjde med borgerne.

- Det er vigtigt, at danskerne har en nem adgang til politiet. Det vil føre til større tryghed og øge tilliden, som er helt afgørende for politiets arbejde, siger Claus Oxfeldt.

Socialdemokratiet ønsker, at der skal oprettes 10 nærstationer på hver side af Storebælt og fremlægger, at der skal være et bundet antal politifolk på hver nærstation. Det sidste er noget, Claus Oxfeldt ikke ser et behov for.

- Problemet har indtil nu været, at der simpelthen har været for få hænder, og derfor har der ikke været ret mange kræfter at sende ud. Men det vil ændre sig, hvis man får flere ressourcer at gøre godt med, påpeger forbundsformanden.

Udspillet fra Socialdemokratiet er ikke det første politiske udspil denne sommer, der handler om at udvide politistyrken.

Konservative har også været ude med en melding om, at de ønsker at udvide politistyrken med 600 flere politifolk, når der skal forhandles ny politisk aftale fra 2020.