Nye udstyrspakker er ved at tage form

I 2020 kan du formentlig begynde at iføre dig beklædningsgenstande fra politiets nye, standardiserede basispakker, hvad enten du er studerende, operativ eller specialist. Inden udgangen af i år forventer Rigspolitiet nemlig at have taget stilling til en udstyrspakke, der kan indgå i de kommende års udbud af beklædning og beredskabsmateriel.
  11/6/2018

Hos Politiforbundet glæder man sig over, at forbundet, via en workshop for over 70 kolleger, har leveret afgørende inspiration til de kommende udstyrspakker. 

- Det er kollegerne, der er eksperterne, for det er dem, der møder udfordringerne i deres hverdag i forbindelse med udstyr, udrustning og materiel, siger Michael Bergmann Møller, Politiforbundets politiske ansvarlige for miljø, sikkerhed og it.

Han har siddet med i den arbejdsgruppe, der har været involveret i projektet. Den har været bredt sammensat af repræsentanter fra politikredsene, Politiforbundet og Rigspolitiet.

Det overordnende formål med at indføre fælles faste nationale standarder for beklædning og materiel er at sikre, at politiet er klædt rigtigt på til opgaven, uanset hvilken kreds man arbejder i.

Fokus har været på, hvilke uniforms- og materielgenstande, der skal tildeles de enkelte funktionsgrupper, på uniformens funktionalitet samt på, at medarbejderne har en beklædning, der hjælper med at holde dem tørre og varme.

Funktionel og nutidig
Michael Bergmann Møller er tilfreds med, at man nu er ved at have færdigudviklet nogle gode, fornuftige og ensartede løsninger på, hvordan man skal udstyres, alt efter hvilken funktion man har i politiet.

- Der må aldrig gås på kompromis med kollegernes udstyr og udrustning. Det er en så essentiel del af deres hverdag – både rent funktionelt og sikkerhedsmæssigt, siger han.

Politiforbundets pejlemærker er, at uniformen bliver funktionel og opdateret til nutidige behov, herunder en flerlags-patruljejakke, fleksible patruljebukser med knæpuder, strømper samt svedtransporterende inderbeklædning, der kan anvendes under alle uniformsgenstande.

- Det er vigtig for vores medlemmer, at de er varme og tørre under alle forhold, fastslår Michael Bergmann Møller.

Inddragelsen vil fortsætte
De nye udstyrspakker er altså godt på vej, men ikke lige rundt om hjørnet. Det tager nemlig tid, når der er udbud involveret. Næste skridt er de såkaldte prækvalifikationer, der sker forinden et udbud.

I Politiforbundet forventer Michael Bergmann Møller, at man fortsat vil inddrage medlemmerne via workshops eller lignende, når der fremover skal samles input til fremtidige løsninger inden for eksempelvis udstyr, udrustning og teknologi.

- Det er helt naturligt at inddrage virkelighedens eksperter, og det er også efterspurgt af vores medlemmer, så det er helt sikkert en fremgangsmåde, vi vil benytte igen, siger Michael Bergmann Møller.

Facebook

Facebook

Twitter

Twitter

Instagram

Instagram