Politiforbundet: Godt med genåbning af Tibet-kommission

I Politiforbundet glæder det forbundsformand Claus Oxfeldt, at justitsminister Søren Pape Poulsen vil genåbne Tibet-kommissionen.
  7/6/2018

- Det er en klog beslutning. Vi mangler simpelthen en afklaring efter de seneste afsløringer om mails, som faktisk fandtes, men ikke blev udleveret til kommissionen. Det er ikke tilfredsstillende, så jeg er glad for ministerens beslutning, siger Claus Oxfeldt.

Han hæfter sig ved, at et kommissionsarbejde skal være troværdigt og baseret på alle væsentlige oplysninger.

- Jeg tror måske, at mange har haft svært ved at have tillid til arbejdet, og har haft en følelse af, at det var bestilt til at "rense" de øverste ansvarlige og i stedet placere det på politifolk længere nede i rækkerne. Jeg siger ikke, at det er sådan, men jeg fastslår, at det er en følelse som er udbredt, og den følelse ikke er blevet mindre af de seneste afsløringer. Der er simpelthen et behov for at genskabe tilliden til, at det går ærligt for sig og ikke dækker over skjulte dagsordener. Altså at kommissionens konklusioner hviler på et oplyst og troværdigt grundlag, siger forbundsformanden.

Han håber, at kommissionen vil arbejde hurtigt.

- En hurtig afklaring er vigtig, fordi vi har alle brug for at komme videre. Tibetkommissionen har allerede fyldt meget gennem en meget lang periode, fortæller Claus Oxfeldt.

Forbundsformanden vil ikke kommentere på betydningen for de to mellemledere i politiet, som er blevet tiltalt i forbindelse med forklaringer i kommissionen.

- Det bliver sager som skal for retten, og først når retten har behandlet dem, vil jeg udtale mig, siger han.